Corydon afskriver Bondo-forslag som »afledningsmanøvre«

Det mener finansminister Bjarne Corydon (S), som understreger, at han fortsat håber på en løsning, inden lockouten af lærerne træder i kraft 1. april.

»Men en forhandlingsløsning forudsætter jo, at der kommer en reel åbning fra Anders Bondo Christensens side i forhold til det grundlæggende problem. Og her er det seneste kreative indslag desværre bare et nyt forsøg på at trække tiden ud og flytte fokus væk fra det, forhandlingerne burde handle om – at gøre op med nogle utidssvarende privilegier, der udgør en afgørende barriere for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse,« siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Anders Bondo Christensen ønsker at genoptage forhandlingerne med Kommunernes Landsforening (KL), og det skal ske med en moderator og udenlandske undervisningseksperter for at kvalificere diskussionen og give inspiration, mener han.

Men finansministeren mener slet ikke, at der er tale om et nyt forhandlingsudspil fra Anders Bondos side.

»Den arbejdstidsmodel, som Anders Bondo Christensen har fremlagt i flere varianter, fastholder de særlige privilegier, som kun findes i lærernes overenskomster. Det er derfor ikke korrekt, når det anføres, at han har fremlagt forslag, der svarer til arbejdstidsreglerne for andre ansatte i staten,« siger Bjarne Corydon.

»Den grundlæggende knast, der skiller os, er stadig den samme: Nemlig, om skolelederne skal kunne lede og fordele arbejdet på den enkelte skole – som på andre arbejdspladser – eller om mere samvær mellem lærere og elever skal aftales med fagforeningen. Og han fastholder fortsat de over fire uger ekstra betalt frihed for lærere over 60 år,« siger han.

KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), har ligeledes afvist Anders Bondo Christensens forslag om at bringe internationale eksperter ind i forhandlingerne.

Dagens Gossip