Corydon: Aftale styrker vækst og beskæftigelse

Efter flere ugers forhandlinger er alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten søndag aften blevet enige om en pakke til erhvervslivet, der skal sætte gang i væksten i Danmark.

»Første halvdel af regeringens vækstplan er nu en realitet. Det er en aftale, der samlet set hjælper på vækst, beskæftigelse og arbejdspladser i Danmark for 17 milliarder kroner over de kommende år,« siger finansminister Bjarne Corydon (S), efter parterne har forhandlet siden klokken 15.30 søndag eftermiddag.

Hvor mange job, pakken vil skabe, vil finansministeren dog ikke spå om.

»Det, tror jeg, er et svært regnestykke, men det er helt sikkert, at det bidrager til at skubbe på en udvikling, der får os ud på den rigtige side af den her krise hurtigere, end vi ellers ville have gjort,« siger han.

Pakken, der finansieres ved besparelser på SU og kontanthjælp, indeholder blandt andet en genindførelse af boligjobordningen, der ellers blev afskaffet i forbindelse med sidste års finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten. Samtidig udvides ordningen til også at omfatte sommerhuse.

Desuden fjerner man over de kommende år afgifterne på sodavand i et forsøg på at komme grænsehandlen til livs.

Bjarne Corydon kalder aftalen god politik.

»Det er god politik at sørge for, at der bliver nogle arbejdspladser til de danskere, der ikke har et arbejde,« siger han.

Spørgsmål: Er det god socialdemokratisk politik?

»Ja, det er særligt god socialdemokratisk politik at skabe nogle arbejdspladser i en tid, hvor der er krise.«

Dagens Gossip