Corydon afviser ansvar for SF's nedsmeltning

Finansminister Bjarne Corydon (S) fortryder ikke, at han har været med til at presse det delvise salg af Dong Energy igennem. Det fastslår han efter en afstemning i folketingssalen, hvor et flertal afviste at sætte Dong-planerne på pause.

Salget af 19 procent af den statsejede energikoncern til den amerikanske investeringskæmpe Goldman Sachs har ellers udløst et voldsomt opgør i SF, som torsdag resulterede i, at partiformand Annette Vilhelmsen går af, og SF forlader regeringen.

Men Bjarne Corydon mener ikke, at han bærer ansvaret for den udvikling, selvom han har stået fast på at sælge dele af Dong til Goldman Sachs.

- Sådan synes jeg ikke, at vi kan gøre det op, siger Bjarne Corydon til TV2 News og beklager samtidig, at SF forlader regeringen:

- Jeg har det sådan, at der i kredsen af SF-ministre er mange gode kolleger, som jeg har stor faglig respekt for.

Han afviser dog at have dårlig samvittighed efter forløbet, der fik Annette Vilhelmsen til at gå af som formand for SF efter blot 15 måneder på posten:

- Jeg har løftet mit ansvar, og jeg har gjort det med resten af regeringen. Men det er trist, når man mister gode kolleger, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip