Corydon afviser nøl med vækstplan

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter Venstre og de Konservative onsdag morgen var inviteret til vækstforhandlinger i Finansministeriet.

Budskabet fra Venstre og de Konservative var efterfølgende, at Bjarne Corydon må få sat fut under forhandlingerne om reformer af SUen og kontanthjælpen, der udgør en del af finansieringen af vækstpakken.

»Vi har opfordret regeringen til at få sat skub i det her. Der kører forhandlinger hos beskæftigelsesministeren om en ny kontanthjælpsreform, hvor regeringen har lagt op til at spare på kontanthjælpsmodtageren for at få penge til at gøre noget godt for erhvervslivet,og det samme gør sig gældende omkring SUen. Men det går ikke stærkt nok, og vi kan ikke bruge pengene, før de er der,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), efter mødet.

Men ifølge Bjarne Corydon er det ikke regeringens skyld, at forhandlingerne endnu ikke har båret frugt.

»Hvis det går langsomt, så er det fordi, dem vi forhandler med, ikke er indstillet på kompromis og på at tage ansvar,« siger Bjarne Corydon.

»Fakta er, at regeringen har lagt en vækstplan frem til samlet set 74 milliarder kroner i de kommende år for at hjælpe dansk erhvervsliv og skabe arbejdspladser. Den har dansk erhvervsliv hilst velkommen, man har ønsket at få den gennemført så hurtigt som muligt, store dele af fagbevægelsen har sagt det samme, de partier, vi har forhandlet med, har sagt, at det er noget, man meget gerne vil medvirke til, og så var det måske en idé at komme i gang med at tage et ansvar,« siger han.

Ifølge Bjarne Corydon kan der hurtigt komme en aftale om en vækstpakke, »hvis viljen er til det«.

Ud over Venstre og de Konservative sidder også Dansk Folkeparti med til forhandlingerne om kontanthjælp og SU.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip