Corydon afviser ultimativt V-krav

»Jeg synes ikke, det er noget klogt signal, hvis man reelt ønsker at komme i realitetsforhandlinger, hvilket regeringen er åben over for. Jeg synes, det ville være bedst at sige, at nu går vi til sagen med et åbent sind og ser, hvad der kan lade sig gøre,« siger Corydon efter den første finanslovsforhandling med Venstre, hvor kravet blev fremsat.

Finansministeren vil dog ikke dermed udelukke, at en fremrykning af vækstpakkens planlagte skattelettelser for landets virksomheder kan komme på tale i forbindelse med de videre forhandlinger.

»Nej, det er ikke udelukket. Hvis man kan lave en aftale, der samlet set ser rigtigt ud også fra regeringens synspunkt, så kan vi jo drøfte det. Jeg synes bare ikke, det er klogt af Venstre at stille ultimative krav i udgangspunktet,« siger han.

Da Venstre forlod forhandlingerne, sagde partileder Lars Løkke Rasmussen (V), at han ikke havde fået et signal fra regeringen om, at man var parat til at se på en fremrykning, men den udlægning kan finansministeren ikke genkende.

»Vi giver ikke Venstre en lang række indrømmelser på forhånd. Skal man lave en aftale, så skal begge parter været parat til at drøfte tingene seriøst uden at opstille en indgangsbetingelse, som Venstre kommer med her.

Ifølge Venstres leder står man fast på, at der skal ske en fremrykning.

»Hvis ikke vi får et signal fra regeringen om, at den er indstillet på at fremrykke vækstpakken, så kommer der ikke en aftale med Venstre,« sagde Lars Løkke Rasmussen, da han forlod mødet i Finansministeriet.

Vækstpakken blev indgået i april af alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten, og det er den del af pakken, der går på øgede kredittider samt afgiftslettelser, som Venstre ønsker skal træde i kraft tidligere end planlagt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip