Corydon: Akutjob er en dækkende løsning

De danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet til nytår, har nu fået en løsning. Og Enhedslisten skal nok ikke regne med, at regeringen nu giver sig mere.

Sådan kan det i hvert fald tolkes, når man lytter til finansminister Bjarne Corydon (S), som kalder aftalen om 12.500 akutjob er en "en hel og dækkende løsning" på problemet med dem, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

- Vi reserverer de jobmuligheder, der er på det danske arbejdsmarked til de danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

- Fra regeringens side er det en hel og dækkende løsning på det problem, vi har diskuteret igennem længere tid i Danmark, nemlig at en ekstraordinær stor gruppe risikerer at falde ud af dagpengesystemet, siger Bjarne Corydon.

Dermed lægger finansministeren formentlig op til, at Enhedslisten nu må gøre op med sig selv, om udspillet er nok til at partiet vil være med til en finanslov.

Enhedslisten har gjort en løsning af problemet til et "ultimativt" krav for at indgå en finanslovaftale.

Partiet har blandt andet talt for en jobgaranti til de berørte danskere. Det er der dog ikke tale om, selvom de 12.500 job er en "hel og dækkende" løsning, siger finansministeren.

- Det her er en enestående ekstraordinær indsats, som står mål med den ekstraordinære udfordring, vi står over for, siger Bjarne Corydon.

Han fastslår samtidig, at dagpengereglerne ligger fast, så dagpengeperioden halveres fra fire til to år til nytår. Samtidig bliver genoptjeningsperioden forlænget fra et halvt til et helt år til nytår.

Enhedslisten har allerede sagt, at de 12.500 job er et skridt i den rigtige retning, men ikke nok til at løse udfordringen.

Finansminister Bjarne Corydon vil ikke kommentere, om han nu tror, at finansloven bliver indgået med blå blok eller med Enhedslisten.

- Vi er rykket tættere på en finanslov, der løser konkrete problemer.

- Men det her er en dag, hvor vi lægger rød og blå hylden. Hvis samarbejder, så kan vi skabe løsninger, som rækker videre, end det vi normalt ser i den politiske polemik.

- Det peger ikke i bestemt retning. Det er en fuldt, hel og dækkende løsning, siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip