Corydon: Borgerlige finanslovforslag får negative konsekvenser

I kølvandet på møderne påpeger Corydon, at han har svært ved at se, hvor pengene skal komme fra i de respektive udspil fra de to borgerlige partier.

»Jeg er blevet klogere på de to borgerlige partiers ideer om finansiering, hvor man må sige, at to ting vel står tilbage,« siger Bjarne Corydon og uddyber:

»For det første er de meget uvillige til at svare præcist på, hvordan de vil finde pengene til de forslag, de har. Og for det andet, selvom de er uvillige til at svare præcist, så står det meget klart, at det vil have markante negative konsekvenser for ting, som rigtig mange danskere lægger stor vægt på i vores samfund,« siger ministeren.

Selvom parterne altså står langt fra hinanden, så understreger Bjarne Corydon, at ingen af de to borgerlige partier har fået sat stolen for døren i forbindelse med møderne, og begge partier skal således senere ind til mere reelle forhandlinger.

Det er ventet, at det bliver regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, der kommer til at lukke finansloven med regeringen. Corydon ønsker ikke at pege på, hvem han helst vel lave en aftale med.

»Jeg vil helst have så meget af vores politik igennem som muligt. Det, jeg har som budskab til alle partierne, er, at det kun er med udgangspunkt i vores forslag, at man kan få en økonomisk politik, der både er økonomisk ansvarlig og skaber arbejdspladser, og som også løfter os på nogle af de områder, som vi synes er vigtige i Danmark,« siger han.

Både Liberal Alliance og de Konservative har i forbindelse med fredagens møder advaret mod, at regeringen laver en aftale med Enhedslisten.

»Når det handler om økonomi og penge, så vil Enhedslisten ikke noget godt. De vil opkræve flere penge hos danskerne og bruge endnu flere penge i den offentlige sektor, som i forvejen er verdens største,« sagde liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen (LA), i forbindelse med fredagens møde.

Tidligere fredag holdt finansministeren møde med Enhedslisten, og i næste uge skal Venstre og Dansk Folkeparti ind til finansministeren for at diskutere partiernes udspil til den kommende finanslov.

Dagens Gossip