Corydon efter dagpengeaftale: Det er meget tilfredsstillende

»Vi er blevet enige om en ordning, som sikrer, at et stort antal mennesker får en hjælpende hånd,« siger Bjarne Corydon.

Finansministeren har gentagne måttet høre for, at han sidste år betegnede det som en »fuldt og dækkende løsning«, da regeringen lancerede en ny akutpakke, der skulle forsøge at løse problemet med de udfaldstruede. Den retoriske fejl ønsker Corydon ikke at begå igen.

»Man skal vist ikke gå tilbage til en fuser retorisk. Jeg synes, det her er et godt, gennemarbejdet og omfattende forslag, der hjælper de mennesker, som er i problemer, og som sikrer, at den dagpengereform, der blev gennemført før valget, den bliver indfaset på en måde, der gør, at vi ikke får de her store problemer med, at mange kommer ud af dagpengesystemet på en gang og står i kø til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er meget tilfredsstillende.

Parterne i Finansministeriet har fra starten af været enige om, at der var brug for at finde en løsning, men finansieringen af aftalen viste sig som en større knast i forhandlingerne, da Enhedslisten ikke mente, at a-kasse-medlemmerne skulle betale for den nye arbejdsmarkedsydelse gennem højere kontingent.

Finansministeren mener ikke, der er tale om et nederlag ved forhandlingsbordet, når man måtte finde alternativ finansiering.

»Sådan ser jeg set det slet ikke. Jeg synes, vi har forhandlet en god aftale på plads.«

»Den finansiering, vi har fundet i fællesskab, er rimelig og fornuftig, og det, vi bruger pengene på, er noget, vi gerne vil, så det synes jeg er glimrende alt sammen,« siger han.

Finansieringen af redningspakken kommer derimod fra tre forskellige områder: For det første fra beskæring af danskundervisning til udlændinge, hvilket også var en del af regeringens oprindelige udspil, for det andet bliver der hentet millionbeløb fra beskæftigelsesindsatsen, og til sidst har regeringen og Enhedslisten fundet pengeposer hist og pist på finansministeriets område.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip