Corydon efter opfordring fra Lykketoft: Vi er allerede gået langt

Regeringen har allerede strakt sig langt, lyder det fra Bjarne Corydon.

»Vi er gået meget langt for at holde hånden under væksten og sikre, at så mange danskere som muligt har et arbejde at stå op til, selvom Danmark befinder sig i en økonomisk krise,« siger han i en skriftlig kommentar.

Bjarne Corydon peger blandt andet på, at det offentlige investeringsniveau er det højeste i mere end 30 år, og at regeringens grønne investeringer vil skabe job i den private sektor.

»Derudover kommer alle regeringens andre tiltag. For eksempel en videreførelse og udvidelse af boligjobordningen, der får løsnet op for det private forbrug og giver håndværkerne mere at lave,« siger Bjarne Corydon.

Samtidig opfordrer han til, at man retter blikket mod USA, hvor man arbejder på at spænde livremmen ind.

»Når man sammenligner med USA, er det vigtigt at holde sig fakta for øje. Nemlig at USA er igang med en kraftig finanspolitisk opstramning på mere end to procent af BNP i år ifølge OECDs tal, og omkring en procent af BNP de foregående år,« siger han.

Tidligere på ugen afviste statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) at lempe finanspolitikken.

»Jeg har svært ved at se, at det kunne gavne dansk økonomi og det danske renteniveau, at vi nu skal ud og føre slingrekurs i den økonomiske politik,« sagde hun på sit tirsdagspressemøde.

Ifølge regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, burde regeringen dog lytte til Mogens Lykketoft.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip