Corydon er Ankers modsætning

Det er fuldt fortjent, mener politisk redaktør Jesper Termansen fra Radio24syv, der betegner Bjarne Corydon som en politiker, der forstår at udnytte magten.

»Han ved, at realpolitik er magtudøvelse, og at man opnår resultater ved at indgå kompromiser. Corydon er på sin vis det modsatte af den mere sentimentale Anker Jørgensen-type, og derfor opfattes han ofte som brutal, også internt i den socialdemokratiske folketingsgruppe,« siger Jesper Termansen.

40-årige Bjarne Corydon var frem til folketingsvalget i 2011 stabschef for daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S). I den funktion var han med til at forme en række socialdemokratiske forslag som siden er kuldsejlet - blandt andet Fair Løsning og de 12 minutters ekstra arbejde om dagen - men efter han har indtaget Finansministeriet, er de gamle holdninger skubbet i baggrunden.

Det vidner om Bjarne Corydons evner som magtmenneske og politiker, mener Jesper Termansen.

»Han er sindssygt dygtig til at tilpasse sig nye omstændigheder. Da han blev finansminister, gjorde op med sin egen retorik, lagde fortiden bag sig og koncentrerede sig om at udnytte sin magtposition. Det øger hans fortjeneste, for det er ikke enhver, der hurtigt kan oparbejde det overblik over finanspolitikken, som Bjarne Corydon har gjort,« siger den politiske redaktør.

Det er værd at bemærke, at Corydon for andet år i træk topper magtlisten på bekostning af sin egen regeringschef, statsminister Helle Thorning-Schmidt. Det er både Corydons og Thornings »fortjeneste«, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Når Bjarne Corydon rykker frem i front, skyldes det især, at han har været chefforhandleren bag de vigtige reformer, som regeringen har fået på plads med de borgerlige partier,« skriver Thomas Larsen i en analyse på b.dk.

»Men der er formentlig endnu en grund til, at kenderne af magtspillet på Slotsholmen rykker Corydon op på førstepladsen over de mest indflydelsesrige. Sagen er, at Thorning i løbet af foråret er blevet så svækket internt hos Socialdemokraterne, at hun kun kan holde sig oprejst som S-formand, så længe Bjarne Corydon forbliver ved hendes side og står fast som hendes loyale støtte,« skriver han.

Statsministeren er blot nummer tre på listen over de mest magtfulde personer. På andenpladsen finder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

»Helle Thorning-Schmidt er blevet en baggrundsfigur i regeringen. Det er trekløveret Corydon, Vestager og skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der står i spidsen for regeringens reformarbejde,« konstaterer Jesper Termansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip