Corydon er klar til finanslovsaftale med DF

Finansloven kan godt laves mellem regeringen og Dansk Folkeparti uden Enhedslisten og Venstre.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon efter torsdagens første møde med DF's leder Kristian Thulesen Dahl.

- Det er 100 procent sikkert. Det kommer alene an på indholdet. Det er det, der er afgørende for regeringen. Der er mulighed for alle partier - også Dansk Folkeparti - i forhold til at være med i en aftale, siger han.

Bjarne Corydon afviser dermed, at Dansk Folkeparti er sat udenfor - også selv om partiets fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) omtalte partiet således: "stuerene, det bliver I aldrig".

- Der er da nogle helt enorme holdningsforskelle mellem mit parti, regeringen og Dansk Folkeparti. Det vil der også blive ved at være, uanset hvordan forløbet går. Men jeg er her for at samarbejde, siger Bjarne Corydon.

Han drøftede kontanthjælp, løndumping og grænsehandel med Kristian Thulesen Dahl, som kaldte mødet "konstruktivt".

- Det var en reel snak, vi havde hen over bordet. Vi vil lægge til grund, at regeringen er interesseret i at diskutere videre med Dansk Folkeparti, siger han.

DF kræver en erhvervsskattepakke, lavere afgift på øl og sodavand, stop for lempelser i udlændingepolitikken, indsats mod løndumping, fortsat bolig-job-ordning.

Dansk Folkeparti stiller ikke ultimative krav i forhandlingerne og partiet kan sikre regeringen flertal for finansloven. Derfor kan finansminister Bjarne Corydon (S) både presse Venstre og Enhedslisten.

- Vi prøver at bide os fast i bordkanten, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han taler med Venstres Lars Løkke Rasmussen, men er klar til at gå alene.

- Hvis vi kan se, at vi kan lave aftaler med regeringen, der trækker i den rigtige retning, så laver vi de aftaler, uanset hvad Venstre siger, siger han.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip