Corydon: Foghs regering indgik kun ét ansvarligt forlig

Under en ordveksling med tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på Folkemødet på Bornholm diskuterede de to politikere Venstres rolle som oppositionsparti.

Her understregede Hjort, at Venstre i modsætning til Socialdemokraterne er et fornuftigt oppositionsparti, der er parat til at indgå brede forlig.

»Den nuværende regering har en opposition, der er ansvarlig og gerne vil tage et medansvar. Når Bjarne skal huske tilbage, skal han helt tilbage til 2006 for at huske et forlig, hvor Socialdemokraterne var med, og det er jo den store forskel,« siger Claus Hjort Frederiksen med henvisning til det brede forlig om velfærdsreformen, der hævede både efterløns- og pensionsalderen.

Men det forlig var en enlig svale under Anders Fogh Rasmussen, fastslår Corydon.

»Det var så til gengæld også det eneste ansvarlige, økonomiske forlig i Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister. Det var det, i lavede med Helle Thorning-Schmidt (S), og det var hende, der tog initiativet,« siger Corydon.

Han ser gerne, at Venstre fastholder sin plads som oppositionsparti.

»Det der med, at i sidder i opposition, det synes jeg, I er glimrende til, og jeg tror, det er godt, at I bliver ved med det,« siger Corydon.

Debatten mellem de to blev holdt på Den Gamle Brandstation i Allinge, hvor Socialdemokraterne har base under Folkemødet, og derfor var Hjort Frederiksen også flere gange i modvind hos tilhørerne, der var mødt talstærkt op - også selv om Hjort i dagens anledning var trukket i et par røde bukser.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har tidligere på året erklæret blokpolitikken for død, og til debatten stak Corydon endnu engang til det vanskelige samarbejde, som den nuværende regering oplevede, da Venstre sad på magten.

»Man kunne ikke samarbejde i jeres tid. Det var blokpolitik. I var fuldstændig vokset sammen med Dansk Folkeparti,« siger han.

Men den udlægning er direkte modstridende med virkeligheden, mener Hjort.

»I blev indbudt til forhandlinger, men I kom jo bare og sad på stolen og sagde ikke et kvæk. Så er det nemt bagefter at sige, at man ikke kunne være med. Men vi tryglede jer jo om at være med,« siger han.

Finansminister Bjarne Corydon har siddet for bordenden under en stribe omfattende forhandlinger, der har domineret det netop overståede folketingsår.

Regeringen har således landet aftaler på kontanthjælpsområdet, der er indgået en vækstplan, ligesom de udfaldstruede dagpengemodtagere har fået en redningskrans.

»Det har været en vild politisk sæson, som nu er ved at slutte. Jeg synes, der er lavet mange ting, som peger i den rigtige retning for Danmark,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip