Corydon forventer svære forhandlinger med Enhedslisten

Finansminister Bjarne Corydon (S) hørte på forslagene og konkluderede efterfølgende:

»Jeg tror generelt, at det bliver en hård og svær forhandling, og jeg synes ikke, der er noget forkert i, at de skærer deres holdninger klart til«.

Et af kravene fra Enhedslisten går på, at 8.000 såkaldt borgernære stillinger i det offentlige skal genbesættes, så der kan tages bedre vare på især børnene og de ældre. I det hele taget ser Bjarne Corydon for mange store udgifter i Enhedslistens forslag.

»Jeg må også sige åbent, at jeg tror ikke, det, de i udgangspunktet kommer med, er realistisk at gennemføre indenfor en ramme, der er økonomisk ansvarlig,« siger finansministeren.

Spørgsmål: Hvilke områder af Enhedslistens udspil ser du som urealistisk?

»Det er en generel tilkendegivelse fra mit vedkommende, og så tager vi detaljerne ved forhandlingsbordet,« siger Bjarne Corydon og understreger, at de reelle forhandlinger ikke er startet endnu.

»Vi har haft et sættemøde, hvor man taler om processen for forhandlingerne, og om hvordan man vil tilrettelægge det, og så går vi først rigtig i gang senere,« siger han.

Regeringen skal mødes med Enhedslisten igen. Der er planlagt flere forhandlinger med partiet om finansloven for 2014, fortæller finansministeren, som dog ikke kan sige, hvornår det næste bliver.

Liberal Alliance, de Konservative og Dansk Folkeparti skal efter planen til sættemøder fredag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip