Corydon forvirret efter møde med DF

»Det virker som om, Dansk Folkeparti har ment en ting sammen med de andre borgerlige partier, da de skrev den her fælles kronik (i Berlingske 31. august, red.), og så siger man noget andet, når man er her ved bordet,« siger Corydon, der drøftede finanslov med DF-udsendingene i en halv time.

Den omtalte kronik er forfattet af Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), sammen med de øvrige tre partiformænd i oppositionen - Lars Løkke Rasmussen (V), Anders Samuelsen (LA) og Lars Barfoed (K) - og bærer overskriften »Danmark har ikke råd til flere aftaler med Enhedslisten«.

Op til sættemøderne har finansordfører René Christensen (DF) dog talt varmt om nogle af de ønsker, som Enhedslisten har til en finanslov og om en eventuel finanslovaftale med både Enhedslisten og Dansk Folkeparti som forligsparter. Inden sættemødet sagde René Christensen dog, at han ikke regnede med, at Dansk Folkeparti kommer med i en finanslovaftale.

Og det var umiddelbart også den fornemmelse, Bjarne Corydon havde under snakken med René Christensen og gruppeformand Peter Skaarup (DF).

»De var i hvert fald omhyggelige med ikke at konkretisere det ønske,« siger finansministeren.

»Dansk Folkeparti skal gøre op med sig selv, om man er seriøst interesseret i forhandlinger, og hvad det egentlig er for nogle hovedkrav, de har,« erklærer han.

Men et eller andet er der sket under det korte møde. Efterfølgende ville René Christensen i hvert fald ikke afvise en aftale med Dansk Folkeparti som forligspart.

»Nej, jeg er mere positiv, efter jeg er kommet ud,« sagde finansordføreren.

»Det var et meget hyggeligt og konstruktivt møde, hvor vi fik lagt på bordet, hvor vi ser muligheder, og jeg synes også, at Bjarne Corydon tog godt imod«.

René Christensen pointerede, at han og Peter Skaarup især havde en god dialog med finansministeren om ældresektoren og de socialt udsatte.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip