Corydon går efter patchwork-finanslov

Finansloven for 2013 kommer til at bestå af mange små delaftaler og muligvis en reform af kontanthjælpen.

Det forventer i hvert fald finansminister Bjarne Corydon (S), der onsdag mødes med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative for at høre deres bud på, hvad statens husholdningsbudget skal indeholde.

Om kontanthjælpsreformen bliver en af de mange delaftaler, der tilsammen skal danne en finanslov, eller om den først kommer senere, er finansministeren ikke sikker på endnu.

- Det er på vores tegnebræt, at vi skal lave en kontanthjælpsreform, så det kommer vi helt sikkert på den ene eller den anden måde tilbage til, siger Bjarne Corydon.

- Det er en opgave, der skal løses. Den er ikke nem. Så det er godt, der er partier, der er interesserede i den, siger Corydon.

Både Venstre og Dansk Folkeparti har meldt ud, at de er klar til at forhandle en kontanthjælpsreform som en del af finansloven.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, regner med, at partiet kommer med i en eller flere af finanslovens mange delaftaler, men partiets hovedkrav, endnu en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, er finansministeren afvisende over for.

- Jeg tror, at det, der vil ske, hvis man laver en midlertidig forlængelse, er, at den pukkel af personer, der falder ud af systemet efter forlængelsen, vil være endnu større, siger Bjarne Corydon.

- Vi har ikke noget, der principielt afholder os fra at lave aftaler med Dansk Folkeparti, tilføjer finansministeren.

Alt i alt tegner det altså til at blive et kludetæppe af mindre aftaler, hvor de forskellige partier lægger stemmer til og får indflydelse på forskellige områder, vurderer finansministeren.

- Vi sætter ganske mange decentrale forløb i gang hos fagministrene, hvor man skal løse ganske store opgaver, og hvor partierne inviteres bredt, siger Corydon.

Han vil dog ikke selv bruge ordet "kludetæppe" om den finanslov, han skal forhandle hjem.

- Kan man ikke finde et pænere begreb, lyder det fra finansministeren.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip