Corydon har pillet øget arbejdstid af programmet

Men den vej ender blindt, understreger Bjarne Corydon, der selv tidligere har måttet sige farvel til regeringens plan om at øge arbejdstiden med 12 minutter.

»Vi kan vel alle sammen huske diskussionen, og vi må erkende, at det var ikke noget, man var parat til at nå til enighed om, da vi i sin tid bragte tanken på banen for at løse vores økonomiske problemer,« siger finansministeren i et interview med TV2 News.

Spørgsmål: Men nu er der nogen, der genopliver debatten. Der siger du vel bare top?

»Nej, jeg siger, at det har man jo ret til at have det synspunkt, og man kan tage en drøftelse om det i de regier, hvor man selv kommer, altså i overenskomstforhandlinger eller andre steder, hvis det er det, man er indstillet på. Sådan hører jeg ikke meldingen.«

»Men fra regeringens side må jeg sige, at vi har afsøgt mulighederne for, at det forslag kunne blive en del af vores forsøg på at skabe mere vækst i Danmark, og det var der ikke tilslutning til, og derfor har vi ikke på programmet at tage det op igen,« siger Bjarne Corydon til TV2 News.

Han siger, at regeringen med stor risiko bragte forslaget på bordet i forbindelse med valgkampen, men da man ikke kunne komme igennem med den idé, er man nu gået af andre veje.

»Vi forsøgte en stor trepartsforhandling efter valget, vi stillede os til rådighed som regering med stor risiko for at lide et nederlag, men i et forsøg, som vi troede, ville være til gavn for Danmark. Der var ikke tilslutning til den idé på det tidspunkt. Det må man bare tage til efterretning og erkende,« siger finansministeren.

I sin 2020-plan peger DI blandt andet på, at væksten i kommuner og regioner skal bremses, 35.000 offentligt ansatte skal flyttes til den private sektor, og markant færre danskere skal forsørges med sociale ydelser. Planen vil ifølge DI løfte den danske velstand med 180 milliarder kroner i 2020

Ifølge Corydon er indsparket fra Dansk Industri et »klart og entydigt perspektiv for det verdenshjørne, man nu sidder i«, men han mener, at regeringen har en bedre og bredere dagsorden.

»Vi er kommet langt, og vi skal videre, men vi har en bredere dagsorden end den, der sættes i dag i Dansk Industri. Spørger du mig, synes jeg for eksempel, at en af de reformer, vi har lavet, der er vigtigst, det er den, vi har lavet af folkeskolen, den nævnes ikke med et ord. Nu går vi videre med erhvervsuddannelserne, og det nævnes heller ikke med et ord,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip