Corydon i brev til S-folk: Goldman Sachs tilbud er bedst

Skrevet af admin

23/01/2014

Dagens topnyheder

Efter vedvarende - og tiltagende - kritik fra egne rækker, forsøger finansminister Bjarne Corydon (S) nu at overbevise sine partifæller om, at regeringen og den borgerlige opposition har fat i den lange ende, når det gælder det planlagte frasalg af en del af Dong til amerikanske Goldman Sachs.

Det sker i et langt brev til sine partifæller.

"Kære partifælle, der har de seneste uger været debat om den aftale om kapitalindskud i Dong", lyder indledningen.

Og herefter argumenterer Corydon for, at Dong er "økonomisk udfordret", og at virksomheden er "nødt til at få tilført yderligere kapital", hvis visionen om at satse massivt på havvind skal realiseres.

Og her gav investerings-mastodonten Goldman Sachs det bedste bud, skriver Bjarne Corydon.

- Regeringen har derefter gennemført en proces, hvor potentielle investorer kunne byde ind. På den baggrund er det besluttet at modtage kapitalindskud i Dong fra investeringsbanken Goldman Sachs, ATP og PFA, skriver Corydon og fortsætter:

- Den beslutning er alene truffet ud fra, hvad der var det bedste tilbud for Dong og staten.

Corydon henviser i sit brev til et notat, der understreger, at alternativet til at få tilført kapital til Dong er, at sætte Dong "totalt i stå i en håbløs visneposition."

Goldman Sachs vil skyde omkring otte milliarder kroner i Dong mod til gengæld at sætte sig på 19 procent af aktierne og desuden få en række veto-rettigheder.

Det har affødt voldsom kritik fra Socialdemokraternes - og SF's - geledder, og torsdag har blandt andre tidligere S-statsminister Poul Nyrup Rasmussen sluttet sig til koret af kritikere.

/ritzau/