Corydon: Johannes jobpolitik er urealistisk

Forud for efterårets finanslovforhandlinger mellem SRSF-regeringen og Enhedslisten fejer finansminister Bjarne Corydon (S) nu støttepartiets beskæftigelsespolitik af forhandlingsbordet, skriver Information.

Ifølge en gennemgang af Enhedslistens initiativer til at øge beskæftigelsen, som Bjarne Corydon har lavet til Folketingets finansudvalg, mangler støttepartiet at redegøre for, hvor pengene skal komme fra.

Men ikke nok med det: Finansministeren advarer også om, at initiativerne enten ikke lader sig gøre, slet ikke giver den anslåede mængde arbejdspladser eller forringer den offentlige produktivitet.

- På baggrund af de tilgængelige oplysninger er det Finansministeriets overordnede vurdering, at en gennemførelse af de angivne initiativer i Rød+Grøn (Enhedslistens medlemsblad, red.) vil skabe et markant finansieringsbehov, skriver Bjarne Corydon til Finansudvalget.

Han understreger samtidig, at der "ikke vil være plads til ufinansierede lempelser af finanspolitikken".

Enhedslisten præsenterede i marts en række beskæftigelsesinitiativer under overskriften "Sådan skaber vi beskæftigelse her og nu".

I alt forventer partiet, at disse initiativer giver 79.000 job i den offentlige sektor og 60.000 i den private sektor.

Efterfølgende har Enhedslisten fremlagt en "beskæftigelsesplan", hvor grønne investeringer og mere velfærd skal skabe 33.000 job i 2013 og 2014.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip