Corydon kalder lockout-forslag rundtosset

Finansminister Bjarne Corydon afviser at overveje, om værktøjerne i den danske model skal ændres, så offentlige arbejdsgivere mister deres ret til lockoute offentligt ansatte, skriver dr.dk.

- Det, synes jeg, ville være dybt betænkeligt, siger finansministeren til DR Nyheder.

Forslaget om at forbyde lockout i det offentlige kommer fra Bente Sorgenfrei, der er formand i hovedorganisationen FTF, der organiserer 450.000 offentligt og privat ansatte.

- Jeg tænker, om det i det hele taget skal være lovligt for en stat at lockoute. For staten har jo en uudtømmelig pengetank, og på den måde er det en unfair kamp, siger Bente Sorgenfrei til DR Nyheder.

Hun mener, at man fremadrettet bør diskutere, om man skal gøre det samme som i Portugal, hvor der netop er forbud mod lockout fra det offentliges side.

Men den diskussion vil Bjarne Corydon ikke være en del af, og han undrer sig over udmeldingen fra FTF.

- Umiddelbart lyder det besynderligt. Som jeg følger sagen, har vi en diskussion om den danske arbejdsmarkedsmodel i øjeblikket, hvor Bente Sorgenfrei og Anders Bondo netop har rejst en skarp kritik af, at vi ikke skulle være inden for rammerne af det, vi kender fra den danske model, siger han og fortsætter:

- Når man så følger op på den kritik ved at foreslå et fundamentalt brud med det, vi har kendt i rigtig mange år, så synes jeg, at det hele er ved at blive lidt for rundtosset til min smag.

Kilde: dr.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip