Corydon: Konflikten bliver en realitet

Sådan siger finansminister Bjarne Corydon (S), efter at forhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og Moderniseringsstyrelse mandag eftermiddag brød sammen.

»Jeg er meget ærgerlig over, at det ikke har været muligt at opnå en løsning ved forhandlingsbordet. Det næste skridt i den danske model er, at konflikten desværre bliver en realitet,« siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Han er klar over, at det for mange familier vil medføre store gener i hverdagen, men han håber ikke desto mindre på forståelse fra de berørte.

»Jeg håber på elevernes og forældrenes forståelse for, at når vi som arbejdsgivere tager dette alvorlige skridt, er det fordi, en konflikt er den eneste måde, vi kan frigøre os fra lærernes rigide arbejdstidsregler. Det er nødvendigt, hvis vi skal ruste vores børn og unge til fremtidens udfordringer og tage endnu et skridt mod danmarkshistoriens bedst uddannede generation,« siger Bjarne Corydon.

Fredag brød forhandlingerne mellem folkeskolelærerne og Kommunernes Landsforening (KL) ligeledes sammen.

Bjarne Corydon peger på, at det i forhandlingerne med gymnasielærerne var muligt at nå til »afbalancerede resultater ved forhandlingsbordet«, og derfor er det ærgerligt, at det ikke har været muligt med andre lærergrupper, siger han.

»Ved forhandlingerne med de sidste lærergrupper har det desværre ikke været muligt at komme over den fundamentale knast, der skiller os: Nemlig, om skolelederne skal kunne lede og fordele arbejdet på den enkelte skole – som på andre arbejdspladser – eller om det er noget, der skal aftales med fagforeningen,« lyder det fra finansministeren.

Bjarne Corydon vil udtale sig yderligere om sammenbruddet klokken 16.30 i Finansministeriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip