Corydon kunne godt se sig selv i det private erhvervsliv

»Det er et job, jeg føler mig utroligt godt tilpas i,« siger Bjarne Corydon til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg har ikke højere ambitioner, når det gælder dansk politik, og jeg har altid haft det sådan, at jeg både kan og vil lave andre ting i mit liv end politik. Det håber jeg da også, at jeg når, inden det bliver tid til pension og børnebørn,« siger han.

Den 40-årige far til fire har foreløbig siddet på statskassen i godt halvandet år, og i den tid har han blandt andet landet to vækstaftaler, været med til at reformere skat, SU og kontanthjælp, og lagt sig ud med både kabinepersonalet i SAS og landets lærere.

Konflikten om lærernes arbejdstid var særlig hård og førte til store demonstrationer, hvor Bjarne Corydon blev hængt ud som skurk på hundredvis af bannere på Christiansborg Slotsplads. Den oplevelse har finansministeren imidlertid taget med »knusende ro«, fortæller han.

»Der skal være plads til en demokratisk debat i et land som Danmark, og det betyder også, at der skal være plads til kritik af mig. Jeg synes, det har været lidt forstemmende nogle gange, hvor det er blevet meget skingert og meget personligt, men det er ikke noget, der går mig på privat. Det er det overhovedet ikke,« fastslår Bjarne Corydon.

Spørgsmål: Nogle vil måske opfatte dig som kynisk. Er du det?

»Nej, det synes jeg ikke, jeg er. Men mine holdninger er stærke nok til, at jeg gerne vil sætte alt ind på at gøre en forskel for, hvor det her land bevæger sig hen. Det forudsætter, at jeg prøver at være så professionel som muligt, så afklaret, rolig og fast i håndteringen af mine opgaver som muligt. Og det er måske det, der giver et bestemt udtryk, når man ser det udefra,« siger Bjarne Corydon, der ikke er i tvivl om, hvem der er bedst til at styre butikken.

»Hvis Danmark skal videre i en krisetid, og vi skal have knækket nødderne i det her land, så er det vigtigt, at der sidder en socialdemokrat for bordenden«.

Bjarne Corydon befinder sig godt for bordenden i Struenseværelset i Finansministeriet, men han åbner muligheden for en dag at sidde for bordenden i den private sektor.

»Jeg synes, der er enormt vigtige opgaver i vores erhvervsliv, og dem kunne jeg sagtens se mig selv kaste mig over på et senere tidspunkt. Men lige nu og her synes jeg, at jeg har det mest meningsfulde job, man kan finde i Danmark,« siger finansministeren.

Før valget i 2011 var Bjarne Corydon stabschef for daværende partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) og leder af Socialdemokratiets Analyse- og Informationsafdeling på Christiansborg. Han er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Dagens Gossip