Corydon: Mail kan misforstås, hvis man anstreger sig

I en mail fra en embedsmand i Finansministeriet til Beskæftigelsesministeriet, afsendt 10. december, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, står der ellers:

»Derudover vil min anbefaling være, at man sidder på tallene en stund, indtil de centrale medlemmer af regeringen har set dem. I hvert tilfælde vil jeg sætte pris på, om jeg kan nå at lægge en sag op i morgen inden jeres minister omtaler de nye skøn.«

Regeringen lagde sig ifølge Jyllands-Posten endeligt fast på skønnet 20. december, men først 10. januar fik offentligheden kendskab til skønnet.

Mailen afspejler dog ikke, at Bjarne Corydon i december kom med et pålæg, lyder det fra finansministeren i et skriftligt svar til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg har ikke givet nogen pålæg om hverken det ene eller andet i den her sag. Men jeg er nu bekendt med, at Finansministeriet kom med en anbefaling om at undersøge tallene nærmere, fordi opgørelsesmetoden var ny, og udbad sig tid til at orientere resten af ministeriet om de nye skøn,« siger han.

»Jeg får først en sag om de nye tal den 17. december, og de endelige og konsoliderede tal den 21. december. Men jeg har da forståelse for, at det kan virke langsommeligt på udenforstående, men omvendt er jeg helt sikker på, at jeg også ville blive kritiseret, hvis tallene var forkerte,« siger finansministeren, der erkender, at mailen kan misforstås.

»Jeg anerkender, at den omtalte anbefaling om at »sidde på tallene« i mailen fra Finansministeriet kan misforstås, hvis man anstrenger sig. Men hvis man læser korrespondancen ordentligt, vil man se, at anbefalingen skyldes en række forhold omkring den nye opgørelsesmetode, der gør, at man bør gennemgå skønnet nærmere. Det viste sig at være en meget klog anbefaling, da det jo rent faktisk gav anledning til, at skønnet blev opjusteret yderligere fra 13.000 til 17-23.000.«

Mailen fra Finansministeriet har ifølge Jyllands-Posten fået Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre til at anklage Bjarne Corydon for at misinformere Folketinget, fordi han på et samråd i sidste uge afviste at have pålagt, at man tilbageholdte dagpengeskønnet.

Dagens Gossip