Corydon: Ny Dong-formand er værd at vente på

Thomas Thune Andersen er den helt rigtige til at stå i spidsen for Dong Energy som ny bestyrelsesformand.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) i en skriftlig udtalelse.

- Dong Energy har brug for en formand, der har et indgående kendskab til energisektoren - både inden for vedvarende energi og olie/gas, bestyrelseserfaring på internationalt niveau, og styrken til at omsætte en meget ambitiøs strategi til virkelighed.

- Alle disse egenskaber besidder Thomas Thune Andersen, siger Corydon.

Den nye Dong-formand har mange års erfaring fra energisektoren. Først gennem en lang karriere hos Mærsk, hvor han endte som direktør i Mærsk Oil, og senest gennem en række bestyrelsesposter.

Blandt andet har Thomas Thune Andersen været eksternt medlem af bestyrelsen for Scottish & Southern Energy (SSE), der er et førende energiselskab, som producerer og distribuerer elektricitet og naturgas til kunder i Storbritannien og Irland.

- Han har brugt det meste af sit liv på energisektoren i Danmark og udlandet, og har blandt andet været med til at udforme SSE's strategi om at satse på vindenergi.

- Det er samme vej, Dong Energy går, og derfor er det helt rigtigt, at det er ham, der til sommer kommer til at stå i spidsen for selskabet. Han er værd at vente på, siger Bjarne Corydon.

Thomas Thune Andersen skal udtræde af sit hverv i SSE, før han kan vælges som formand for Dong Energy.

Dette vil ske ved en generalforsamling i SSE, der afholdes den 17. juli, hvorefter Thomas Thune Andersen snarest muligt vil blive valgt som formand for bestyrelsen for Dong Energy på en ekstraordinær generalforsamling.

Frem til at Thomas Thune Andersen sætter sig for bordenden hos Dong Energy vil bestyrelsesmedlemmet Benny D. Loft, der er finansdirektør i Novozymes, blive indsat på posten som midlertidig bestyrelsesformand.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip