Corydon og Johanne klar på hurtig dagpengeløsning

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), efter de indledende dagpengeforhandlinger hos finansminister Bjarne Corydon (S) torsdag formiddag.

»Det er et forløb, der kommer til at gå ret hurtigt, fordi det haster med at finde en løsning for de mennesker, der står til at falde ud af systemet og har nul kroner at leve af fra 1. juli,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Parterne mødes, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag fremlagde regeringens forslag til en løsning på problemet med de cirka 30.000 personer, den forventer falder ud af dagpengesystemet i år som følge af dagpengereformen. Regeringen foreslår, at de får en »arbejdsmarkedsydelse« med en lavere sats end de nuværende dagpenge. Pengene hentes ved et forøget a-kassekontingent, men Enhedslisten er skeptisk.

»Vi har præsenteret regeringen for nogle af de betænkninger, vi har, og det skal vi forhandle mere om i de kommende dage,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hvis det står til finansministeren, finder parterne en løsning, inden pinsen er omme.

»Der er jo en 30 dages regel i Folketinget om, hvornår man skal have fremsat forslag, hvis man vil have dem vedtaget i god tid. Den kan man så dispensere for, men det kræver flere mandater end dem, der forhandler her, så det ville være fornuftigt, rigtigt og stabilt at nå en løsning i løbet af pinsen,« sagde Bjarne Corydon efter mødet, som han betegner som »udmærket«.

»Vi har aftalt, at vi forhandler med hinanden og ikke med jer,« understreger han.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger vil Enhedslisten dog gerne trække aftalen til tidligst tirsdag, fordi partiet står stærkt hos vælgerne i spørgsmålet om de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Dagens Gossip