Corydon om vækstforhandlinger: En del arbejde endnu

Det er meldingen fra finansminister Bjarne Corydon (S) efter aftenens vækstforhandlinger med Venstre og de Konservative.

Spørgsmål: Er I tæt på en aftale?

»Nej, det tror jeg ikke, man kan sige, at vi er. Jeg tror, der er en del arbejde at gøre endnu, før man kan være så optimistisk, men vi bevæger os fremad,« siger han.

Parterne er søndag blevet enige om at splitte forhandlingerne om en vækstpakke i to, fordi Dansk Folkeparti kun vil gå med til milliardbesparelser på kontanthjælpen og SUen, hvis pengene ikke går til at sænke selskabsskatten.

Regeringen mødes mandag morgen med Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative for at forhandle videre om det, man kan kalde første delaftale af vækstpakken.

Bjarne Corydon tør dog ikke spå om, hvornår man kan lande det element.

»Jeg tror, man skal være meget forsigtig med at tage forskud på glæderne. Det er nogle store aftalekomplekser, vi taler om, og jeg er i hvert fald ikke endnu i en situation, hvor jeg med nogen form for sikkerhed tør spå om, hvornår vil lander den første delaftale,« siger han.

Venstre og de Konservative så gerne, at regeringen var klar til at lægge flere penge på bordet, så pakken til erhvervslivet kunne blive endnu større, men det skal partierne ikke forvente, lyder det fra finansministeren.

»Vi har lagt en plan frem, der samlet set bliver til 74 milliarder kroner til at skabe job og vækst. Det er en kæmpestor plan, og så står vi jo for et balanceret synspunkt. Vi synes også, der skal være penge til sygehuse og uddannelse i de kommende år. Det synes Venstre ikke, men der tror jeg, man kan regne med, at vi står fast,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip