Corydon: SF går selvfølgelig ind for regeringens politik

Der er ikke grund til at tro andet, end at SF går ind for regeringens politik og støtter Dong-aftalen, som gør den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs til medejer af det danske energiselskab Dong Energy.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) efter et langt samråd i Folketingets Finansudvalg om netop Dong-aftalen. Et samråd, som dog blev overskygget af en stigende politisk uro hos SF, hvor landsledelsen og folketingsgruppen onsdag holder hastemøde om sagen.

- Vi har ikke grund til at tro og lægge andet til grund, end at det selvfølgelig er sådan, at SF går ind for regeringens politik.

- SF er med i regeringen og har selv været med til at træffe den her beslutning, siger Bjarne Corydon.

Under samrådet sagde finansministeren igen og igen, at aftalen med Goldman Sachs har været den bedst mulige løsning for Dong og for den danske stat, og at det kan få store økonomiske konsekvenser, hvis man ikke som planlagt godkender aftalen i denne uge.

Bjarne Corydon understreger, at det er udtryk for regeringens samlede holdning, og dermed også SF's holdning, selvom der åbenlyst er stor uenighed internt hos regeringspartneren.

- SF har været med til at træffe den her beslutning, fordi det er bedst for Danmark. Jeg har ikke noget at udsætte på SF i den her sammenhæng. Det er gode partnere og gode kolleger, siger Corydon.

Ifølge SF's folketingsmedlem Karsten Hønge skal partiet på onsdagens møde diskutere, om man vil stemme ja eller nej til Dong-salget, og i yderste konsekvens om partiet skal træde ud af regeringen.

Men det er en diskussion, Bjarne corydon ikke vil ind i.

- SF er et regeringsparti, som har været med til at træffe denne beslutning og har godkendt den og vurderet, at det her er bedst for Danmark, og tilkendegivet, at det er det, vi bør gøre, og det regner jeg så også med ender sådan, siger Corydon.

Spørgsmål: Så du har en forventning om, at SF stemmer for?

- Ja, naturligvis. De er jo en del af regeringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip