Corydon skuffet over svag vækst

Den meget beskedne vækst var ikke uventet, men ikke desto mindre skuffende, lyder kommentaren fra finansminister Bjarne Corydon (S).

»Tallene viser, at krisen stadig har fat i dansk økonomi med en svag vækst og et svagt arbejdsmarked. Selv om tallene er skuffende, så ligger de nogenlunde på linje med det, regeringen lagde frem tidligere på ugen, hvor vi forventer afdæmpet fremgang i år,« siger finansministeren.

Tidligere på ugen nedjusterede regeringen sine forventninger til væksten i 2013. Således regner man blot med, at BNP vil stige med 0,5 procent i løbet af år.

De økonomiske vismænd opfordrer regeringen til at sætte yderligere gang i væksten, men ifølge Bjarne Corydon er de nuværende tiltag - med blandt andet en vækstpakke til erhvervslivet - den rette medicin.

»Den alvorlige situation viser det rigtige i, at regeringen har gjort meget for at skubbe på væksten. Vi har hævet de offentlige investeringer til et historisk højt niveau, og derigennem har vi sikret, at så mange danskere som muligt har et arbejde at stå op til,« siger han.

»Det har vi gjort uden at sætte den ansvarlige økonomiske linje, der sikrer en lav rente, over styr,« tilføjer finansministeren.

BNP-udviklingen i årets første kvartal er markant bedre end i sidste kvartal i 2012, der endte med et minus på 0,9 procent. Fremgangen skyldes dog først og fremmest produktion til lagre samt en lille stigning i det private forbrug. Både investeringer og offentligt forbrug gik ned.

Dagens Gossip