Corydon tager offentligt underskud køligt

Ifølge Danmarks Statistik landede underskuddet på de offentlige finanser i 2012 på 75,5 milliarder kroner, men underskuddet, der ifølge Nykredit Markets er det største i 28 år, var ventet, lyder det fra finansministeren.

»Regnskabstallene overrasker mig ikke, for vi havde skønnet underskuddet til at blive 72 milliarder kroner i 2012, og efter offentliggørelsen af den svage vækst i 4. kvartal i 2012, er tallet på linje med det forventede,« siger han i en skriftlig kommentar.

Bjarne Corydon peger på flere årsager til underskuddet.

»Det store underskud skyldes dels udbetaling af efterlønsbidragene, og at væksten aldrig rigtig fik fat i 2012. Det skyldes uroen i Sydeuropa og de vigende internationale konjunkturer,« siger Bjarne Corydon. Han forsøger i øjeblikket at lande en vækstpakke med de borgerlige partier, der ifølge finansministeren vil være med til at styrke de offentlige finanser.

»For at understøtte økonomien har regeringen hævet de offentlige investeringer til et historisk højt niveau, og med Vækstplan DK booster vi nu virksomhedernes konkurrencekraft, så de er klar til at hægte sig på opsvinget, når det kommer - til gavn for vækst, velstand og arbejdspladser herhjemme. Det vil i øvrigt også hjælpe på den offentlige saldo,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip