Corydon: Vækstaftale giver flere tusind arbejdspladser

Det vurderer finansminister Bjarne Corydon (S), der dog også understreger, at man ikke skal udstede garantier i dansk politik.

»Det giver flere tusind arbejdspladser oven i de arbejdspladser, der allerede skabes ved at have et meget højt investeringsniveau i Danmark, og så er det sådan, at når vi hjælper vores erhvervsliv, så vil der også blive skabt arbejdspladser på den lidt længere bane,« siger finansministeren.

Sammen med den første del af vækstplanen, der faldt på plads søndag, er der initiativer for mere end 90 milliarder kroner i vækstplanen.

»Jeg tror ikke, der er garantier i dansk politik, men 90 milliarder kroner som en hjælpende hånd til at skabe arbejdspladser i Danmark, det er ikke nogen lille ting,« understreger Bjarne Corydon.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), betegnede efter forhandlingerne slutresultatet som »en fin lille aftale.« Finansministeren mener dog godt, man kan tillade sig at skrue lidt op for begejstringen.

»Det er en aftale til 75 milliarder kroner oven på en aftale forleden til 17 milliarder kroner. Beskedenhed er det mest klædelige, men jeg synes, det er stort. Jeg tror også, der er mange mennesker uden for Christiansborg, store dele af det danske erhvervsliv, dem der organiserer lønmodtagere i Danmark, der synes, det er stort, siger han.

En af de store knaster i den sidste del af forhandlingerne var de borgerlige partiers ønske om at fjerne arveafgiften for familieejede virksomheder. Det ville regeringen ikke være med til.

I stedet er man landet på et kompromis, der afsætter to milliarder kroner, som vinderen af det næste folketingsvalg kan råde over.

»Det er vi enige i skal gå til at lempe vilkårene for erhvervslivet, men ikke hvordan,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip