Corydon: Vi er gået så langt, som vi kan og skal

Det understreger finansministeren ved fremlæggelsen af regeringens finanslovforslag, der blev præsenteret tirsdag i Finansministeriet.

»I finansloven lander vi på minus 0,4 procent, og det er at gå så langt, som vi kan, og så langt, som vi skal. Hvis vi øger det budgetterede underskud helt ned til 0,5 procent, så vil risikoen for, at vi lander på det forkerte side af stregen, være alt for stor,« siger Bjarne Corydon.

»Der må og skal være en lille sikkerhedsmargen, og vækstpakker på større milliardbeløb, som nogle har nævnt, de vil betyde, at vi falder ganske markant på den anden side af stregen«, siger han.

Spørgsmål: Vil det sige, at de 0,4 procent ikke kan forhandles?

»Jeg siger det, fuldstændig som jeg mener det. Vi skal overholde budgetloven. Vi skal overholde vores EU-henstilling. Vi skal sørge for at overholde finanspagten, så vi ikke får en ny EU-henstilling. Derfor er forslaget lagt frem, som det skal være, og den sikkerhedsmargen, der er lavet, det er den fornuftige, som man bør have, hvis ikke man vil løbe en alt for stor risiko i forholde til loven,« siger Bjarne Corydon.

Han peger dog også på, at der inden for de rammer er plads til, at man kan vedtage »markante forbedringer af det her samfund« i forbindelse med de kommende forhandlinger om den endelig finanslov.

Spørgsmål: Men der kunne være partier, der gerne vil rykke ved grænsen på 0,4 procent. Du lyder ikke som om, du er helt skråsikker på, at det ikke kan lade sig gøre?

»Nu er jeg generelt ikke noget skråsikkert menneske, men jeg har sagt meget, meget tydeligt, at vores konklusion er, at der ikke bliver gået på kompromis med ansvarligheden i den økonomiske politik. Det her niveau ligger, som det skal, i forhold til, at vi skal have en sikkerhedsmargen for ikke at overskride EU-grænsen,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip