Corydon: Vi har overholdt alle regler ved salg af Dong

Folketingets Præsidium har blåstemplet Finansministeriets ageren omkring salget af Dong til investerings-giganten Goldman Sachs.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter at præsidiet har fastslået, at den fremgangsmåde, man anvendte fra ministeriets side i forbindelse med Dong-salget, ikke bør være standarden i alle sager.

I forbindelse med Dong-salget har Finansministeriet ikke fremlagt de alternative bud, der var på Dong. Det skete af hensyn til selve salgsprocessen, har argumentet lydt fra Bjarne Corydon.

- Jeg er tilfreds med afgørelsen. Den er klog, den er afbalanceret, og den ridser glimrende de hensyn og regler op, der er i sådanne sager, siger finansministeren.

- Det bliver klart understreget, at vi overholder de regler, der er, og at der i visse situationer kan være hensyn til staten og skatteyderne, der gør, at man træffer den beslutning, at ting skal forblive fortrolige, siger han.

Spørgsmål: Men præsidiet siger jo, at man ikke generelt bare kan sige, at Folketinget ikke kan finde ud af at holde oplysninger fortrolige?

- Det argument kan man bestemt ikke bare generelt bruge, og det gør man så sandelig heller ikke, siger Bjarne Corydon.

- Men der kan være en situation, hvor man gennemfører en handel, hvor hele forudsætningen for, at det kan blive gunstigt for skatteyderne er, at man kan tilbyde en vis sikkerhed for, at det foregår på de præmisser.

Han understreger, at fremgangsmåden omkring Dong-salget ikke er unik.

- Det her har man jo prøvet før med det delvise salg af Post Danmark og omkring Scandlines.

- Skiftende finansministre har befundet sig i en situation, hvor de med al respekt for de udmærkede principper har skullet tage nogle økonomiske hensyn til skatteydernes interesser, og det har jeg så også stået i denne gang, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip