Corydon: »Vi investerer så meget som muligt«

»Det er ikke nogen tilfældighed, at vi har kaldt forslaget for »Vækst og balance«. For hvis man gennemfører det forslag, vi lægger frem, så trækker vi Danmark i retning af begge dele,« siger Bjarne Corydon og uddyber:

»Vækst, fordi vi samler op på alle de initiativer, der er blevet gjort for at skabe et stærkere erhvervsliv og flere arbejdspladser, fordi vi investerer så meget som muligt - inden for ansvarlige rammer - i at løbe opsvinget i gang.

»Balance, fordi der samtidig er rum til at investere i nogle af de ting, der ikke bare handler om penge, men som også har værdi. De mennesker, der har det vanskeligt i Danmark, får det bedre, vores miljø og vores velfærd. Det kan blive til virkelighed, hvis Folketinget er klar til at forhandle konstruktivt om regeringens forslag til Finansloven 2014,« siger finansministeren.

Regeringen vil ifølge Berlingskes oplysninger blandt andet afsætte en milliard kroner til anlægsprojekter, herunder motorvejen mellem Herning og Holstebro, en ny delvist brugerbetalt forbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund og etablering af en ny baneforbindelse til Aalborg lufthavn. De samlede offentlige investeringer hæves med tre milliarder kroner i forhold til 2013.

Regeringen lægger desuden op til en samlet vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent næste år. Der er tale om en lille lempelse i forhold til vækstplanen. Her skulle det offentlige forbrug vokse med 0,4 procent.

Med finansloven ønsker regeringen, ligeledes ifølge Berlingske oplysninger, at løfte den private beskæftigelse med 15.000 personer i 2014.

Dagens Gossip