Corydon vil ikke bruge milliarder på velfærd

Enhedslisten får ikke på næste års finanslov ansat 8000 ekstra pædagoger, lærere, socialrådgivere og hjemmehjælpere i det offentlige til 2,5 milliarder kroner.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) efter torsdagens forhandlinger med Enhedslisten.

- Det er urealistisk i forhold til de krav, der også stilles til os om økonomisk ansvarlighed. Ingen vil i længden have nogen gavn af, at vi ikke har en ansvarlig økonomisk politik i Danmark, siger Bjarne Corydon.

- Så vil det lynhurtigt koste - både i form af tab af arbejdspladser og tab af vækst og tab af velfærd. Jeg er socialdemokrat og ser sådan på det, at det bedste, vi kan gøre for de mennesker, der har det sværest i Danmark, er at have styr på vores økonomi.

Finansministeren forudser svære forhandlinger og udelukker ikke en aftale med Venstre og Dansk Folkeparti, som onsdag blot forhandlede i hver 20 minutter med regeringen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er en svær forhandling. Jeg tager bestemt ikke et resultat for givet, siger Bjarne Corydon.

Han ser forskellen til Enhedslisten i, at regeringen vil skabe balance.

- Altså at få en økonomisk politik, der er ansvarlig, skaber arbejdspladser og styrker vores velfærdssamfund. De tre ting ønsker vi at løfte på én gang, siger Bjarne Corydon.

Forhandlingerne er gået i stå, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun opfordrer Bjarne Corydon til at bevæge sig mere som minister i en mindretalsregering.

- Når man er mindretalsregering, kan man ikke bare bestemme, hvilken politik der skal føres. Så skal man bøje sig i den ene eller anden retning.

- De kan vælge at bøje sig i retning af Lars Løkke og Venstre, eller de kan bøje sig i retning af Enhedslisten, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip