Corydon vil ikke udelukke finanslov med Venstre

Venstre er ikke ude af billedet i forhold til en aftale om næste års finanslov.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), der er åben for nye drøftelser med det store oppositionsparti, selvom parterne forlod hinanden efter et kort møde på bare 20 minutter onsdag aften.

- Det vil jeg ikke udelukke. Det er ikke sådan, at jeg er i en situation, hvor jeg har afskrevet muligheden for at lave en finanslov med Venstre, siger Corydon.

Mens mødeaktiviteten med Enhedslisten har været intensiv den seneste uge, så var det blot anden gang, at Venstre var forbi Finansministeriet til forhandlinger.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, slog efter lynmødet fast, at der ikke er grund til at spilde hinandens tid yderligere, hvis ikke regeringen gør det klart, at man reelt går efter en aftale.

Men Bjarne Corydon mener ikke, at regeringen bør melde klart ud, om man satser på en aftale med støttepartiet Enhedslisten eller de borgerlige partier.

- Det var sådan, man gjorde, dengang vi havde blokpolitik i Danmark i de 10 år med en borgerlig ledet regering. Det kan man mene meget om, men særlig godt for vores økonomi tror jeg ikke, det var.

- Vi gør tingene på en anden måde. Vi lader indholdet være det vigtige og åbner en mulighed for, at alle kan være med og tage noget ansvar, siger han.

Og selv om mødet med Venstre altså kun varede 20 minutter, så var finansministeren efterfølgende meget godt tilfreds.

- Jeg havde et godt møde. Jeg fik et indtryk af en lidt mere åben, en lidt mere positiv og lidt mindre ultimativ holdning, end sidst Venstre var forbi Finansministeriet. Det vil jeg godt kvittere for, siger han.

Bjarne Corydon vil ikke give noget klart svar på, hvornår han forventer at nå frem til en finanslovaftale. Men han vil helst slutte forhandlingerne inden kommunalvalget 19. november.

Forhandlingerne om finansloven fortsætter torsdag, hvor først Enhedslisten og senere De Konservative er indbudt til møde i Finansministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip