Corydon vil investere så meget som muligt

Det er meldingen fra finansminister Bjarne Corydon (S), der lover både investeringer og mådehold i regeringens finanslovudspil.

»Vi vil investere så meget, som det overhovedet er ansvarligt for at skubbe til ny fremgang i økonomien og skabe nye arbejdspladser og mere vækst,« siger finansministereren i et videoklip på Finansministeriets hjemmeside og understreger, at det skal ske med måde.

»Hvis vi går ud over de grænser, vi har sat, så vil det koste job og vækst,« siger Corydon.

Finansministeren taler om to overordnede politiske tanker med udspillet. Den ene handler om at skabe vækst og arbejdspladser. Den anden handler om at skabe balance i vores økonomiske politik.

»Balance i den økonomiske politik handler om, at der også er hensyn som ikke bare handler om penge. Der skal også være ressourcer til at gøre det bedre for de mennesker i Danmark, der har det sværest, til at gøre noget mere for vores miljø og vores velfærd. Og det er muligt indenfor en ansvarlig ramme, hvis man gennemfører det forslag, som vi har lagt frem,« siger Bjarne Corydon.

»Helt konkret giver finansloven mulighed for at gøre noget mere i forhold til social dumping og i forhold til udsatte børn og unge, miljø og velfærd,« forklarer han.

Dagens Gossip