Corydon vil sætte folkeskolereformen i gang hurtigt

Det er meldingen fra finansminister Bjarne Corydon (S), der dermed støtter børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), som har opfordret kommunerne til at »tyvstarte« reformen på trods af de Konservatives veto.

»Jeg har det synspunkt, at den aftale, der er indgået for folkeskolen i Danmark er fuldstændig afgørende i forhold til at løfte de konkrete hundredtusindvis af børn, løfte deres kompetencer, give dem den bedst mulige chance i livet fremover - både i forhold til at få et job og i forhold til at få en ordentlig tilværelse,« siger Bjarne Corydon.

»Jo før det kan sættes i gang jo bedre. Det er mit klare synspunkt,« siger han.

Spørgsmål: Så du er enig med Christine Antorini i, at man bør tyvstarte reformen?

»Fuldkommen. Det handler ikke om politik. Det handler om, at hundredtusindvis af unger, som, hvis vi vil det, kan lære meget mere, end de gør i dag, og det er selvfølgelig en topprioritet for os,« siger han.

Kommuners Landsforening (KL) og regeringen er i disse dage i gang med de afgørende forhandlinger om rammerne for den samlede kommunale økonomi. Kommunerne har erklæret sig parate til at sætte gang i de dele af folkeskolereformen, man kan, hvis regeringen er villig til at smide penge på bordet.

Finansminister Bjarne Corydon vil ikke pege på, hvad man eventuelt vil kunne sætte i søen.

»Nu må vi lige spise brød til og vente på at se, hvad de drøftelser, vi kommer til at have i løbet af dagen, præcis fører til,« siger han.

Tænketanken Kraka vurderer, at folkeskolereformen udløser en ekstraregning på 2,7 milliarder kroner om året, men finansministeren afviser, at reformen er underfinansieret.

»Jeg mener ikke, den er underfinansieret. Jeg mener, den er fuldt finansieret, sådan som det er beskrevet i den aftale, vi har indgået med et meget bredt flertal i Folketinget,« siger han.

Når regeringen ikke kan sætte folkeskolereformen i gang allerede fra næste år, skyldes det de Konservative, der som del af forligskredsen har blokeret for reformen, da partiet mener, at den medfører en heldagsskole. Derfor vil reformen først kunne træde i kraft efter næste folketingsvalg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip