Corydon vil vide mere om udlicitering

Finansministeriet er slet ikke på tilbagetog, når man igen udbyder et studie af offentlig-privat samarbejde i kommunerne.

Opgaven blev for nylig vundet af konsulentfirmaet McKinsey blandt fire virksomheder, men studiet kræver mere tid, så det først er færdig til sommer.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S), før han mandag skal forklare sig ved et samråd om sagen i Folketingets Finansudvalg.

- Ministeriet er kommet frem til, at undersøgelsen tager længere tid at lave, end man først havde antaget, når vi skal indsamle de data, vi skal bruge. Så skal man genudbyde undersøgelsen ifølge reglerne. Det gør vi så, siger Bjarne Corydon.

Han peger på et beslutningsforslag fra 25. februar 2011 af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Her hedder det:

"Forslagsstillerne finder det afgørende, at man i den offentlige sektor altid har fokus på, hvordan man sikrer den højeste kvalitet til den lavest mulige pris.

Det opnås nogle gange ved at konkurrenceudsætte og udlicitere, mens opgaven andre gange løses bedst og billigst i offentligt regi. Forslagsstillerne er derfor ikke imod konkurrenceudsættelse, da det giver en bedre pris og kvalitet for borgerne".

Finansministeren har sløjfet VK-regeringens mål om, at kommuner skal udbyde 26,5 procent af de offentlige opgaver, som i 2015 skulle stige til 31,5 procent. Venstre beskylder ham for et tilbagetog, men det afviser han.

- Det er både politisk pjat og politisk plat. Venstre vil gerne have, at vi tvinger nogen til at udlicitere, uanset om det er godt for borgerne eller ej. Vi vil undersøge, hvornår det fungerer godt og skidt, siger Bjarne Corydon.

- Jeg er ikke på vej tilbage, til højre eller venstre. Jeg ligger på et solidt, socialdemokratisk synspunkt. Det har jeg gjort hele tiden.

/ritzau/

Dagens Gossip