Corydons embedsmand får bonus for at trimme lærerløn

Direktøren i Moderniseringsstyrelsen, Niels Gotfredsen, har en direktørkontrakt med Finansministeriet, der kan udløse en personlig bonus på op imod 250.000 kroner, hvis det lykkedes at opfylde Moderniseringsstyrelsens målsætninger. I 2013 er et af målene »at frigøre ressourcer« gennem ændringer i offentligt ansattes overenskomstaftaler.

En »vanvittig« konstruktion mener lærerformand Anders Bondo Christensen.

»Det er helt grotesk, at man kan sidde og have personlig vinding ved at sabotere de forhandlinger, vi har været en del af. Han går glip af en ikke ubetydelig lønindkomst, hvis han indgår kompromis og skaber et forhandlingsresultat, begge parter kan gå med til«, siger Anders Bondo Christensen til avisen.

Ifølge Politiken kan Niels Gotfredsen få op til 25 procent af sin løn i bonus, og med en årsløn på over en million kroner er der således mulighed for en bonus på en kvart million kroner.

Anne Skorkjær Binderkrantz er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet og forsker i resultatkontrakter. Hun har sammen med professor Jørgen Grønnegård Christensen gransket effekten af offentlige direktørkontrakter - uden at finde den.

»Man har indført et kontraktregime, og vores forskning viser, at der ikke er meget effekt«, siger hun til Politiken.

Dagens Gossip