Cosby går efter at få sexsagen mod ham afvist

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Bill Cosbys advokater vil under et retsmøde i byen Norristown i Pennsylvania senere tirsdag bede dommeren om at droppe anklagerne mod den amerikanske komiker for et seksuelt overgreb i 2004.

Forsvarsadvokaterne mener, at sagen går imod en ti år gammel mundtlig aftale med den offentlige anklager om, at Cosby ikke vil blive anklaget for et formodet overgreb mod kvinden Andrea Constand.

Bill Cosby blev i december sigtet i den 12 år gamle sag, der blev rejst, umiddelbart før den ville være faldet for forældelsesfristen.

I sagen har det formodede offer forklaret, at Bill Cosby inviterede hende på middag i sit hjem. Her fik hun piller og vin, som gjorde hende "paralyseret", hvorefter komikeren angiveligt forgreb sig på hende.

I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for overgrebet. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder siden er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

Sagen om Andrea Constand er hidtil den eneste sag om seksuelle overgreb i perioden fra 1965 til 2008, der er blevet rejst mod Cosby.

Komikeren selv erkender at have begået utroskab. Men han afviser anklagerne om seksuelle overgreb, ligesom han også har nægtet sig skyldig i sagen fra Pennsylvania.

Den 78-årige tv-stjerne er anklaget efter paragraffer, hvor den maksimale straf er op til ti års fængsel.

/ritzau/Reuters