Cosby: Gav piller til kvinder for at få sex

Skrevet af admin

07/07/2015

Mest læste i dag

Den amerikanske skuespiller og komiker Bill Cosby indrømmede for ti år siden, at han har købt receptpligtige piller med det formål at give medicinen til kvinder for at have sex med dem.

Det fremgår af retsdokumenter fra en sag i 2005, hvor han under ed erkendte at have givet et sløvende middel til mindst en kvinde "og andre personer", skriver en række medier, herunder Reuters, variety.com og NBC News.

Dokumenterne er blevet frigivet fra en domstol i delstaten Pennsylvania mandag til det amerikanske nyhedsbureau AP.

Komikeren, der i årtier er blevet anklaget for at have bedøvet kvinder og efterfølgende misbrugt dem seksuelt, sagde i afhøringen, at han anskaffede sig de kraftigt sløvende piller for at kunne give dem til kvinder.

Erkendelsen faldt i forbindelse med et civilt sagsanlæg fremsat af en kvinde, som beskyldte Cosby for at have bedøvet hende og udnyttet hende seksuelt.

På et tidspunkt bliver den amerikanske stjerne spurgt til sine pillerecepter.

- Da du anskaffede Quaaludes (navnet på den pågældende medicin, red.), var det da i dine tanker, at du ville give stoffet til unge kvinder, som du havde lyst til at have sex med?, spurgte kvindens advokat ifølge NBC News.

- Ja, svarede Bill Cosby.

Yderligere beskrev komikeren et møde i 1970'ernes Las Vegas med en unavngiven kvinde.

- Hun mødes med mig backstage. Jeg giver hende Quaaludes. Derefter har vi sex, fortalte Cosby, der i dag er 77 år, men var 38 eller 39 år på det pågældende tidspunkt.

I forbindelse med sagen i 2005 blev Bill Cosby ikke tiltalt. Hans advokater har derfor kæmpet for at undgå offentliggørelsen af dokumenterne, da det ville være "frygteligt pinligt" for skuespilleren, skriver Reuters.

Adskillige kvinder har siden beskyldt Cosby for at have misbrugt dem. Skuespilleren har afvist samtlige påstande.

/ritzau/