Cosby sigtes for seksuelt overgreb kort før tidsfrist

Den amerikanske skuespiller Bill Cosby er onsdag blevet sigtet for et seksuelt overgreb, der skal være sket for 12 år siden, oplyser en anklager i den amerikanske delstat Pennsylvania.

Cosby sigtes for et "groft krænkende overgreb" mod en kvinde, oplyser anklager Risa Vetri Ferman til kanalen WCAU, som er knyttet til det landsdækkende NBC News.

Fristen for at rejse sigtelse er januar 2016, da amerikansk lov siger, at det skal ske senest 12 år efter et påstået overgreb.

Det er den første sigtelse, der rejses mod skuespilleren efter adskillige beskyldninger om krænkelser og overgreb fra flere kvinder.

Han har tidligere indgået forlig i en sag om et påstået overgreb.

Den 78-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for The Cosby Show, har under ed sagt, at han har haft seksuel kontakt med kvinden for 12 år siden.

Men det skete ifølge Cosby med kvindens samtykke.

Andrea Constand har ifølge WCAU fortalt politiet, at tv-stjernen i sit eget hjem gav hende noget bedøvende og efterfølgende forgreb sig på hende. Episoden skal være sket i 2004.

Ifølge anklagemyndigheden i Montgomery i Pennsylvania har Bill Cosby overtalt kvinden til at drikke vin og tage nogle piller. Siden har han forgrebet sig på hende.

På et pressemøde onsdag har anklager Kevin Steele fortalt, at Cosby to gange i tiden op til episoden havde gjort seksuelle tilnærmelser til kvinden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip