Cosby skal vidne på ny om påstået sexovergreb i 1974

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske komiker Bill Cosby skal afgive vidneforklaring i en sag, der omhandler et påstået seksuelt overgreb i 1974, har en dommer i Californien besluttet.

Dommer Craig Karlan siger, at skuespilleren for egen regning skal møde op og under ed afgive forklaring i sagen 29. februar.

Vidneforklaringen er nødvendig for at kunne stille spørgsmål, som Cosby ikke besvarede ved det første møde.

To uger senere skal det på en høring besluttes, om skuespillerens vidneforklaring skal gøres offentlig.

Sagen er anlagt af Judy Huth, der beskylder den nu 78-årige Cosby for at forgribe sig på hende, da hun som 15-årig befandt sig i The Playboy Mansion.

Huth lagde sagen an i slutningen af 2014, efter at en række lignede beskyldninger mod Bill Cosby begyndte at dukke op.

Tidligere tirsdag droppede en anden kvinde, modellen Chloe Goins, sit søgsmål om påståede seksuelle krænkelser - ligeledes i The Playboy Mansion - uden at komme med en forklaring herpå.

Bill Cosby har nægtet anklagerne, der er rettet mod ham.

Beslutningen om, at Cosby skal møde op i retten 29. februar, blev taget samtidig med, at han var til stede ved en høring i Norristown, Pennsylvania, forud for en anden sag, der handler om påståede seksuelle overgreb i 2004.

Han var iklædt jakkesæt og gik med stok. Derudover blev han hjulpet på plads af to bodyguards, fordi han ifølge sine forsvarere har mistet synet, skriver AFP.

Bill Cosby blev i december sigtet i den 12 år gamle sag, der blev rejst, umiddelbart før den ville være faldet for forældelsesfristen.

I sagen har det formodede offer forklaret, at Bill Cosby inviterede hende på middag i sit hjem. Her fik hun piller og vin, som gjorde hende "paralyseret", hvorefter komikeren angiveligt forgreb sig på hende.

I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for overgrebet. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder siden er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

/ritzau/dpa