Cremet blomkålssuppe med bacon og persille

Brug nogle af sæsonens lækre blomkål i denne cremede og mættende suppe.

Til 4 personer skal du bruge:
1500g blomkål
500g løg
1 dl olivenolie
Havsalt og sort peber
2 ds. kokosmælk ’den fede del’*
½-1 L kogende kraftig kyllingefond eller kogende vand tilsat grøntsagsbouillon (brug mere eller mindre væde afhængigt af, hvor tynd eller tyk, du ønsker suppen)
Smag suppen til med havsalt, sort peber og citronsaft
400g bacon 1 potte frisk persille

*stil 2 ds. kokosmælk á 400 ml på køl i minimum 8 timer. Vend dem på hovedet og åbn dem i bunden. Hæld kokosvandet ud og brug nu den fede, faste del som er tilbage. Det er vigtigt, at du køber kokosmælk, der kun er lavet på kokos og vand. Er der tilsat diverse stabilisatorer til mælken, kan den måske ikke dele sig.

Sådan gør du
Pil løgene og skær dem i kvarte. Rens blomkålet og skær det i mundrette buketter.

Fordel grøntsagerne på en bagepapirsbeklædt bageplade. Dryp med olivenolien og drys med havsalt og sort peber. Vend grøntsagerne godt sammen.

Rist grøntsagerne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60 minutter eller indtil grøntsagerne er gennembagte med sorte kanter hist og pist.

Imens grøntsagerne bager, steges baconen. Bag baconen i ovnen eller steg det på panden.

Hæld de bagte grøntsager op i en gryde og tilsæt kokosmælk og kyllingefond eller kogende vand.

Blend suppen glat og cremet med en stavblender. Smag blomkålssuppen til med havsalt, sort peber og citronsaft.

Hak persillen fint.

Server den lune blomkålssuppe med baconstykker og et drys finthakket persille.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip