Cristiano Ronaldo låser Roma op med pragtmål

17/02/2016

Det lignede længe en langgaber af en fodboldkamp uden målchancer, men en flot solopræstation af Cristiano Ronaldo i anden halvleg sørgede for en tiltrængt åbning på den første Champions League-ottendedelsfinale mellem Roma og Real Madrid.

Ronaldos pragtmål sendte Real Madrid på sejrskurs på Det Olympiske Stadion i Rom, og de spanske gæster endte med at vinde 2-0.

Nu skal Roma lave tre mål i returkampen i Madrid om tre uger for at komme videre til kvartfinalen, og at dømme ud fra den beskedne chanceproduktion i den første kamp, ser det yderst vanskeligt ud.

Romerne indledte ellers i et højt tempo med tre hurtigløbere i front, og især Mohamed Salah var med sin pågående facon en irriterende modspiller for Real Madrid-forsvaret.

Men store tilbud fik hjemmeholdet ikke ud af kontrastødene, og efterhånden kom Real Madrid med en mere sindig og velovervejet stil bedre med i kampen.

Som minutterne gik, blev det til en mere og mere lukket forestilling, hvor de to holds taktik neutraliserede hinanden, og det var ikke heldigt for underholdningsværdien.

Der skulle gå mere end en halv time, før kampen fik sin første farlige afslutning, men den var til gengæld også værd at vente på, da Real Madrids Marcelo med en flot dykkende flugter var få centimeter fra at bringe gæsterne i front.

Romas nye træner Luciano Spalletti har dog formentlig været godt tilfreds med begivenhederne før pausen, fordi det i store træk var lykkedes at holde snor i Real Madrids individualister. Men 12 minutter inde i anden halvleg gik det galt.

Marcelo fandt Ronaldo med en flot aflevering, og portugiseren krøllede sit 89. Champions League-mål i kassen.

Roma gik længere frem på banen for at udligne, men gæsterne var farligere, og fire minutter før slut afgjorde indskiftede Jese kampen på et kontrastød.