Crocodile Dundee jagter rådgiver med 190 millioner forsvundne kroner

Skuespilleren Paul Hogan, der blev verdensberømt, og styrtende rig for sine Crocodile Dundee-film, anklager en tidligere betroet rådgiver for at være stukket af med 34 millioner amerikanske dollar eller omkring 190 millioner kroner.

Rådgiveren hjalp for mange år siden Hogan med at skjule pengene for det australske skattevæsen i Schweiz, skriver Sydney Morning Herald.

Der er allerede udstedt en international arrestordre for rådgiveren Philip Egglishaw, der er kendt som "bowlerhat-englænderen".

Hogan har efter mange års juridisk strid afsluttet sit mellemværende med skattemyndighederne i Australien, og nu har skuespilleren indledt jagten på den eftersøgte Egglishaw.

Hogans advokater har anlagt sag i USA med påstand om, at Egglishaw, der for sine klienter oprettede indviklede og uigennemskuelige selskabskonstruktioner, har stjålet skuespillerens penge.

Ifølge den schweiziske avis Le Matin Dimanche har Hogans 34 millioner dollar i 20 år stået på en konto i Corner Bank i Lausanne, der ejes af Geneve-firmaet Strachans. Men Hogan kan ikke få adgang til pengene.

Philip de Figueiredo, partner med Egglishaw's partner i Strachans, afsoner en fængselsstraf på to et halvt år, efter han i marts erklærede sig medskyldig i at forsøge at snyde det australske skattevæsen for 25 millioner kroner på vegne af klienter.

Flere af Strachans fremtrædende klienter i Australien har allerede afsonet fængselsdomme for skattesnyd.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip