Cruise-skibe undgår uroplagede Egypten

Egypten er et populært rejsemål for krydstogtturister, men frygten for, at urolighederne skal brede sig, får allerede nu flere selskaber til at aflyse vinterens rejser til landet.

Nogle krydstogtskibe - med langt flest amerikanske passagerer - har allerede annulleret en del af deres vinterprogram til egyptiske havne. Eksklusive Silversea var først til at melde fra, senere kom blandt andet Holland-America Line, skriver Stand By.

Senest har italienske MSC Cruise flyttet skibet MSC Armonia, som hele vinteren skulle have sejlet Det Røde Hav-program, til ny base i Las Palmas.

Salget var i fuld gang, også hos de mange danske agenter, men rederiet mener åbenbart, at det vil blive vanskeligt at sælge krydstogter til området i den kommende vinter.

Ifølge Stand By skal den nærmeste måned betyde et stop for politiske uroligheder og voldelige sammenstød, hvis ikke der skal ske flere drastiske aflysninger for turismen til Egypten.

Det danske udenrigsministerium fraråder alle rejser til Egypten bortset fra turistområderne langs Rødehavet og Aqababugten.

Danske charterturister rejser fortsat til Egypten uden problemer, lyder det til Ritzau fra Star Tours salgsdirektør, Stig Elling.

Star Tour sender 300 chartergæster til Egypten mandag morgen.

Fredag og lørdag mistede mere end 70 personer livet under voldsomme sammenstød i Kairo mellem sikkerhedsstyrker og tilhængere af landets tidligere præsident, Mohamed Mursi.

Desuden var der voldelige sammenstød flere andre steder i landet i løbet af weekenden - blandt andet i byen Port Said ved Suezkanalen, hvor der meldes om flere døde og mange kvæstede.

Søndag var flere tusinde Mursi-tilhængere fortsat samlet ved Rabaa al-Adawiya-moskéen i Kairo, hvor de har holdt til i ugevis.

Det kan dog være et spørgsmål om tid, da den egyptiske indenrigsminister flere gange har sagt, at demonstranterne vil blive fjernet fra stedet "snart".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip