Cruz sejrer i ostestaten og holder liv i præsidentdrøm

Texas-senator Ted Cruz vinder Republikanernes primærvalg i delstaten Wisconsin, vurderer CNN. Milliardæren Donald Trump bliver nummer to, mens Ohio-guvernør John Kasich bliver nummer tre.

Med 30 procent af stemmerne talt op fører Cruz med mere end 50 procent af stemmerne mod Donald Trumps cirka 30 procent.

- Gud velsigne Wisconsins befolkning. I nat er et vendepunkt. Wisconsins befolkning har sendt et klart budskab til resten af USA. Vi har vundet alle statens delegerede. Vores kampagne har indsamlet to millioner dollar bare i dag, siger Ted Cruz i sin sejrstale.

Der er 42 delegerede på spil i staten, der dog ikke automatisk alle sammen går til vinderen, selv om Ted Cruz påstår det.

Hos Republikanerne kunne Donald Trump have sat et nærmest afgørende stød ind mod sine modstandere, hvis han var løbet med sejren.

Milliardæren var indledningsvis langt bagud i meningsmålingerne i staten, der mest er kendt for sin osteproduktion, men de seneste dage har enkelte meningsmålinger vist, at løbet var tæt.

Det viste sig dog ikke at holde stik.

Wisconsin er stedet, hvor Det Republikanske Parti blev født i 1854, og staten er af samme grund blevet hjemsted for en stor modstand mod Donald Trump, der har ført en hård kamp mod partitoppen.

Nederlaget er et ilde varsel for Trump, da der på det seneste er spekuleret i, om Trump kan nå at vinde de afgørende 1237 delegerede inden partiets konvent i Cleveland i juli.

Sker dette ikke, kan Republikanerne ifølge partiets regler holde et såkaldt åbent konvent, hvor nye kandidater kan komme ind fra siden og de delegerede kan fordele sig anderledes.

Det kan betyde, at Trumps føring blandt delegerede kan smuldre.

Mange amerikanske medier spekulerer desuden på, om partiets vicepræsidentkandidat ved valget i 2012, den populære Paul Ryan, kan finde på at stille op mod Trump til et åbent konvent.

Donald Trump førte inden valget ræset om at blive partiets præsidentkandidat med 737 delegerede mod 463 til Ted Cruz. Guvernør John Kasich halter bagefter med 143.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip