Crystal Palace tager finaleplads i FA Cup

24/04/2016

Crystal Palace er klar til finalen i FA Cup.

Det står klart efter en smal 2-1-sejr over Watford i semifinalen på Wembley søndag eftermiddag.

I finalen den 21. maj møder Crystal Palace Manchester United, der vandt sin semifinale lørdag. Crystal Palace har ikke tidligere vundet FA Cup, men har én gang tidligere været i finalen. Det var i 1990 mod netop Manchester United.

Crystal Palace-spillerne virkede mest klar i kampens indledning, hvor Watford ikke lignede et hold, der var kommet ordentligt ud af omklædningsrummet.

Det gav et spilovertag til Crystal Palace, som blev udnyttet efter bare seks minutters spil.

Et hjørnespark blev forlænget mod bageste stolpe, hvor Crystal Palaces Yannick Bolasie kom højest og headede sit hold foran med 1-0.

Watford kom langsomt ind i opgøret, og kampen blev mere lige mod slutningen af første halvleg. Det blev dog ikke til flere scoringer inden pausen.

Efter pausen var det også småt med oplagte målchancer i åbent spil. Men ti minutter efter pausen var det igen et hjørnespark, der kastede et mål af sig.

Her endte bolden inde foran mål hos Watfords Troy Deeney, der med et flot hovedstød hen over målmanden bragte spændingen tilbage i kampen med en udligning til 1-1.

Det holdt dog ikke længe, for Crystal Palace fik hurtigt svaret tilbage. Bare fem minutter senere blev kampen nemlig endnu et hovedstødsmål rigere, da Connor Wickham modtog et indlæg og headede bolden ind ude i siden af målet til 2-1.

Trods flere chancer i begge ender i kampens sidste halve time blev det ikke til flere scoringer, og så kunne Crystal Palace lade sig hylde af de mange blå og røde fans.

Lørdag sikrede Manchester United sig den første af pladserne i FA Cup-finalen med en 2-1-sejr over Everton. Finalepladsen blev sikret et godt stykke inde i kampens overtid på en scoring af Anthony Martial.