CSC erkender og beklager fejl bag cpr-lækage

Skrevet af admin

03/07/2014

Mest læste i dag

Ingen tjekkede indholdet af den såkaldte Robinson-liste med 900.000 danskeres personlige oplysninger, inden den den 2. juli blev lagt ud på nettet.

Det konstateres i en redegørelse, som firmaet CSC netop har afgivet i sagen, og som Ritzau har fået indsigt i.

Ifølge redegørelsen opstod der tirsdag er "en fejl i batchproduktionen", hvilket blandt andet ramte Robinson-listen, der rummer oplysninger om danskere, der ønsker beskyttelse mod direkte markedsføring.

Derfor blev de programmer, der skulle fjerne danskernes cpr-numre fra listen ikke kørt, og listen blev derfor heller ikke i første omgang sendt af sted til CPR-Kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

"CSC’s kundegruppe blev på den baggrund kontaktet af CPR kontoret 2. juli 2014 kl. 13:00 og rykket for fremsendelse af listen. CSC overførte herefter listen i den stand, som den havde på daværende tidspunkt, hvorefter CPR-Kontoret lagde listen på hjemmesiden", hedder det i redegørelsen.

"Desværre har hverken CSC eller CPR (-Kontoret, red.) kontrolleret listen, inden den blev fremsendt, respektivt lagt på hjemmesiden", fremgår det blandt andet af redegørelsen.

I redegørelsen beklager CSC - der er driftsleverandør for CPR-kontoret - sagen.

"CSC beklager naturligvis det skete og vil gerne indgå i dialog med CSC om hvorledes kontrolprocedurerne hos både CSC og CPR Kontoret kan optimeres, således at denne type fejl videst muligt omfang undgås fremover", hedder det.

I redegørelsen omtales også en "ekstraordinær kørsel", som fandt sted torsdag i sidste uge i forbindelse med en test af "batchproduktionen.

Men hvad denne "kørsel" resulterede i, eller om der eventuelt opstod problemer i kølvandet på testen, omtales ikke nærmere.

/ritzau/