CSC-salg: Følsomme danske data kan havne i Indien

Skrevet af admin

07/03/2014

Dagens topnyheder

En række vitale danske it-systemer i den danske stat er muligvis ved at skifte hænder fra amerikanske CSC til en stor indisk it-virksomhed.

Ifølge Børsen overvejer CSC et salg af hele eller størstedelen af den globale it-koncern.

Dermed kan Skats it, politiets kriminalregister, pas- og kørekortregistret samt cpr-registret være på vej på indiske hænder.

Rigspolitiets it-direktør Michael S. Hansen vurderer, at et eventuelt salg i kølvandet på Nets-salg og Goldman Sachs Dong-investering vil skabe røre. Han har dog tiltro til, at de mulige indiske købere vil håndtere opgaven godt.

- Inderne kan drive en driftsvirksomhed udmærket, men der er nogle rammebetingelser de skal leve op til, hvis de skal have gang på dansk jord og det skal man på en eller anden måde have sikkerhed for.

- Men hvis de kan sikkerhedsgodkendes og lever op til vores krav, er der ikke noget at have en kritik i, siger han til Børsen.

Skats it-direktør, Jan Topp Rasmussen, siger til avisen, at han ikke har nogen holdning til hvilken nationalitet statens største it-leverandør bør have. Han understreger, at staten kan komme ud af alle it-kontrakter, hvis man skulle have lyst.

CSC ønsker ikke at kommentere det eventuelle salg - virksomheden beskæftiger sig ikke med rygter og spekulationer, lyder det fra kommunikationsdirektør hos CSC-koncernen i USA, Marcel Goldberg over for Børsen.

I 2010 købte den danske stat it-ydelser fra CSC for 742 millioner kroner.

/ritzau/